Publicatie van Midden-Drenthe Nieuws

De Stefanuskerk in Beilen was 6 november het decor van een klassiek concert. Een prachtig decor, zoals op bijgaande foto is te zien, met op de achtergrond het orgel en boven het orkest de kroonluchters. Ook het geluid was prima, alsmede de warme ontvangst.

Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle speelde er een veelzijdig programma, variëren van een 18e eeuwse symfonie van Haydn tot recent werk als the Pirates of the Caribbean van Hans Zimmer en Klaus Badelt. Indrukwekkend was met name Schindler’s List met solist Fabian Altena op viool.

Het jeugdige orkest was er op uitnodiging van de gemeente Midden-Drenthe, het concert was één van de door corona uitgestelde activiteiten in het kader van het voorbije Culturele Jaar. Er volgen komend jaar nog meer activiteiten die eerder niet door konden gaan. Op de site Cultureel Midden-Drenthe staat een overzicht.

De gerenoveerde Stefanuskerk heeft zich ontpopt tot een veelzijdig en vooral sfeervol podium voor culturele en zakelijke activiteiten. Zo worden er bijzondere films vertoond (op 15 november White Material), verzorgt AMDG er op 28 november het Gouden Koralen Concert en wordt de kerk verhuurd aan bedrijven en instellingen die een sfeervolle locatie voor een congres of feestelijke bijeenkomst zoeken.

De foto’s zijn gemaakt door Bé van der Veen

Bekijk op ons YouTubekanaal ook een paar korte filmfragmenten.