In klein comité is vrijdagmorgen 20 november een officiële start gegeven aan werkzaamheden in de Stefanuskerk in Beilen. De vergunning voor de herinrichting is verleend. Nu kunnen we verder! De afgelopen weken hebben vrijwilligers al voorbereidingen uitgevoerd en de eerste betonlaag is deze week gestort.

De aftrap werd gegeven door wethouder Dennis Bouwman, kerkenraadsvoorzitter Gerard Glastra en Jan Drogt, voorzitter van de stichting Stefanuskerk Beilen. Komend voorjaar moet, als de planning nu gevolgd kan worden, de kerk klaar zijn voor erediensten en andere (culturele) voorstellingen.

De kerk wordt geschikt gemaakt voor zowel kerkelijke als culturele activiteiten
De vloer van de monumentale kerk krijgt eerst een betonvloer, voorzien van vloerverwarming. Daarna wordt deze afgewerkt met onder andere plavuizen uit de oorspronkelijke vloer.

Heropening voorzichtig gepland in april 2021
Nadat de vloer klaar is, kunnen ook de andere aanpassingen in de kerk gedaan worden. De monumentale Stefanuskerk in Beilen wordt, als alles volgens plan verloopt, in april 2021 heropend. Dan kan het gebruikt worden voor erediensten, maar ook als cultureel centrum voor diverse activiteiten. De plannen voor de herinrichting liggen er al langer, nu de vergunning is verleend komt de realisatie echt dichterbij.

De buitenkant van de kerk is de afgelopen jaren al gerenoveerd
Het leien dak is helemaal vernieuwd. De komende weken wordt nog een aantal herstelwerkzaamheden aan de buitenkant van de kerk uitgevoerd. Daarna is er voorlopig aan de buitenzijde niet veel te zien, behalve in en uitgaande bouwvakkers en elektriciens.

Blijf de voortgang volgen via onze site, Facebook en Instagram