Muziektheater ‘Winterreise of Kolde tocht’

Deze voorstelling is enerzijds gebaseerd op de beroemde liederencyclus Winterreise van Franz Schubert en anderzijds op de vertaling van deze liederen in het Drents door de Asser dichter Egbert Hovenkamp II in het boekje Kolde tocht (2008).

In de voorstelling vormt een verhaal over een hedendaagse liefdesgeschiedenis de rode draad

Deze  liefdesgeschiedenis, die zich afspeelt in Drenthe, wordt verteld door Anne Doornbos een bekend drents schrijver. Tijdens de voorstelling wordt het verhaal over de liefdesgeschiedenis afgewisseld met liederen uit de Winterreise en in het Drents vertaalde liederen van Egbert Hovenkamp II.

De liederen uit de Winterreise worden gezongen door Han Warmelink, de in het Drents vertaalde liederen door zangeres Martijje

Martijje en Han Warmelink worden op de vleugel begeleid door Erik Kammenga. Aan het slot van de voorstelling, draagt Egbert Hovenkamp II een ter plekke poëem voor.
Zo ontstaat een bijzondere combinatie van klassieke muziek, hedendaagse verhalen en poëzie en bestaande en in het Drents vertaalde liederen uit de Winterreise met als centraal thema: Liefdesverdriet.

In de kerk gelden de corona maatregelen voor concertzalen.

Reserveer uw kaarten via kc@stefanuskerkbeilen.nl

Kaarten reserveren
De entreeprijs: €11,00 (t/m 12 jr €5,00) bij voorkeur reserveren en met pin bij de entree betalen.

 

Foto: Harry Cock

Datum

13 mrt 2022
Expired!

Tijd

15:00

Kosten

€11,00

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence