Roel Reijntjes Festival

Kaarten bestellen

Vanwege de honderdste geboortedag van de bekende Drentse dichter Roel Reijntjes wordt in september in de Stefanuskerk in Beilen het Roel Reijntjes Festival gehouden. Samen met o.a. het Huus van de Taol organiseren we een festival, een ode aan Roel Reijntjes – de Drentse taal en muziek. Hij overleed op 19 april 2003.

Het Roel Reijntjes festival wordt gepresenteerd door Wim Boer, die het publiek zal leiden door een programma vol (Drentstalige) optredens en inspirerende gesprekken. Dit festival gaat niet alleen over de muzikale nalatenschap van Roel Reijntjes, maar ook over de traditie van de Drentse taal en cultuur.

Aan het festival werken verschillende artiesten en bekende Drenten mee. Het Nedersaksisch Vocaal Ensemble zingt een aantal liederen in het Drents. Daarnaast brengt dichter Erik Harteveld een poëtische ode aan Roel Reijntjes en historicus Henk Nijkeuter vertelt het levensverhaal van de zogenaamde Drentse Paradijsvogel, die 100 jaar geleden is geboren. Beilenaar en oud-buurman van Reijntjes, Henk Berghuis vertelt over zijn herinneringen aan de flamboyante dichter.

Een van de hoogtepunten van de middag is het optreden van zanger René Karst. Hij zal nummers ten gehore brengen van zijn album ‘De dichter en de Oel’, dat hij samen met zijn moeder als Duo Karst in 1998 uitbracht. Dit is een album met ballades van gedichten van Roel Reijntjes die zij op muziek hebben gezet.

Dit festival is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de Drentse taal, muziek en cultuur. De entree bedraagt €16,50 per persoon.

Om teleurstelling te voorkomen, raden we geïnteresseerden aan om kaarten vooraf te bestellen.

Kaarten bestellen

Bestel alvast uw kaarten via info@stefanuskerkbeilen.nl o.v.v het aantal kaarten en uw naam en e-mailadres.

Datum

16 sep 2023
Expired!

Tijd

14:00

Kosten

€16,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence