Verhalen uit de wereld van de pleegzorg

“Alles wat je meemaakt in je leven vormt je. Soms raak je onderweg beschadigd. Maar blijf je dan gewond of lukt het een eigen hoopvolle toekomst te schrijven?” Dit is het thema van de unieke verhalen/theateravond die op vrijdag 10 november plaatsvindt in de Stefanuskerk in Beilen. Het belooft een mooie avond te worden over de bijzondere wereld van pleegzorg.

Verhalen uit de wereld van pleegzorg
Er wordt veel geschreven en gezegd over jeugd- en pleegzorg in de media en iedereen vindt er wel iets van. En waarom zou je ook eigenlijk een beschadigd kind in huis nemen? Maar hoe kijken de mensen er tegenaan die zelf in een pleeggezin hebben gezeten of pleegouder zijn?

Een volwassen pleegkind, een moeder en een pleegmoeder vertellen hun levensverhalen. Zo is Shanita na een familiedrama op 6-jarige leeftijd in een pleeggezin terecht gekomen en hebben de kinderen van Judith negen maanden in een pleeggezin gewoond. Tonny heeft als pleegmoeder 28 kinderen voor korte en langere tijd opgevangen en opgevoed. Hoe heeft het leven deze mensen gevormd, wat heeft pleegzorg betekent in hun leven en waar staan ze vandaag? Maar ook: wat heeft ze geholpen om verder te gaan als alles verloren leek?

Speciaal voor deze avond speelt muzikante Noraly een aantal speciaal voor deze avond geschreven nummers met teksten die de verhalen prachtig illustreren.

  • Datum: Vrijdag 10 november 2023
  • Tijd: 19.30 (aanvang 19.15 uur) tot 21.45 uur
  • Waar: Stefanuskerk, Prins Bernhardstraat 12 in Beilen
  • Entree: € 5,- per persoon

Ben jij nieuwsgierig naar het pleegouderschap? De verhalenavond is voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg en het pleegouderschap of pleegzorg een warm hart toedraagt. De avond wordt georganiseerd William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils en Yorneo onder de noemer Pleegzorgdrenthe.

Info en aanmelden

Datum

10 nov 2023
Expired!

Tijd

19:30 - 21:45

Kosten

€5,00

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Aanmelden

Next Occurrence