Mater Mundi – Passieconcert Drents Kamerkoor

Het Drents Kamerkoor verzorgt op zondag 26 maart een passieconcert onder de titel Mater Mundi.

Mater Mundi, moeder van de wereld. Maria leed bij het kruis van Jezus, maar overal ter wereld zijn er moeders (en vaders) die wanhopig, angstig of verdrietig zijn omdat hun kinderen aan het front vechten of door (oorlogs)geweld omgekomen zijn. Het makkelijkst kunnen we ons momenteel identificeren met de moeders in Oekraïne en Rusland. Daarom zal in dit concert ook muziek uit of voor Oekraïne gezongen worden.

Door de eeuwen heen heeft het lijden van Jezus, maar ook het lijden van naasten, dichtbij en veraf vele componisten geïnspireerd tot prachtige werken, waarbij we natuurlijk als eerste denken aan de beroemde passiemuziek van Bach. Maar er is zoveel meer!

Dirigent Dick Dijk heeft een gevarieerd programma samengesteld. De cantate van J.S. Bach “Christ lag in Todesbanden” BWV 4 (op 24 april 1707 voor het eerst uitgevoerd) is tevens het oudste werk, en het vorig jaar door John Rutter gecomponeerde “Ukrainian Prayer” de jongste compositie. Ook klinkt er een werk van de in 1962 geboren Oekraïense  componist en dirigent Paul Stetsenko.

Aan het concert werken mee Jan de Roos (orgel), en een ensemble o.l.v. violiste Inge Muntendam. De leiding is in handen van Dick Dijk.

Zondag 26 maart 2023  om  15.00 uur, Stefanuskerk Beilen
Toegangsprijs: €17,50 Jongeren tot 18 jaar gratis. Inclusief consumptie.
Voor informatie en reservering: www.drentskamerkoor.nl

Bestel uw kaarten
Kaarten ook verkrijgbaar voor aanvang in de kerk.

Datum

26 mrt 2023
Expired!

Kosten

€17,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence