Najaarslezing Sander de Hosson door Biblionet Drenthe

Op dinsdag 24 oktober komt Sander de Hosson naar Beilen. De bekende longarts geeft in de Stefanuskerk de Najaarslezing van de Bind bibliotheken van Biblionet Drenthe. Met als centrale vraag: hoe kunnen we de laatste levensfase van patiënten zo waardevol mogelijk maken?

Sander de Hosson (1977) is longarts in het Wilhelminaziekenhuis Assen en expert in palliatieve zorg. Dat is de zorg voor mensen die aan het einde van hun leven zijn. Zijn ervaringen uit de praktijk deelde hij jarenlang in een column en het boek Slotakkoord. Onlangs heeft hij zijn tweede boek uitgebracht: Leven toevoegen aan de dagen.

De Hosson pleit ervoor om de dood bespreekbaar te maken. Hij vindt dat er te veel focus is op het verlengen van het leven, en te weinig op het verbeteren van de kwaliteit ervan. Met deze bijeenkomst willen de Bind bibliotheken een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie rondom dit onderwerp.

In de Stefanuskerk zal De Hosson een lezing geven over zijn visie op levenseindezorg. Gespreksleider Rixt Dongera zal daarna met hem in gesprek gaan. Tenslotte is er een mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen en boeken te laten signeren.

De Najaarslezing wordt georganiseerd door de Bind bibliotheken van Biblionet Drenthe, het platform voor ontmoeting en debat. Bibliotheekleden kunnen het evenement met korting bijwonen. Kaarten zijn alleen te koop via www.bindbibliotheken.nl/sanderdehosson.

Datum: dinsdag 24 oktober 2023
Begintijd: 20:00 (inloop vanaf 19:30)
Locatie: Stefanuskerk, Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Toegang: €10,- (€7,50 voor bibliotheekleden)

Foto: Linelle Deunk

 

Datum

24 okt 2023
Expired!

Tijd

zaal open om 19.30 uur
20:00 - 22:00

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence