Bas Haring geeft lezing over AI | Bind Bibliotheken

Op donderdag 4 april komt Bas Haring naar Beilen. De bekende filosoof geeft in de Stefanuskerk de Voorjaarslezing van de Bind bibliotheken. Met als centrale vraag: hoe bang moeten we nou écht zijn voor kunstmatige intelligentie (AI)?

AI is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat. Met de gevaren én kansen van AI worden we dan ook steeds vaker geconfronteerd, van zelfrijdende auto’s tot Chat-GPT. Hoe moeten we ons verhouden tot een technologie die sneller verandert dan we kunnen bijbenen? Welke angsten zijn terecht en welke irrationeel?
Volksfilosoof Bas Haring (1977) promoveerde in kunstmatige intelligentie. Hij is nu hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden, en regelmatig te zien in de media. Hij staat erom bekend ingewikkelde onderwerpen toegankelijk uit te kunnen leggen. Zijn nieuwste boek, Kunstmatige intelligentie is niet eng, is daar een mooi voorbeeld van.
Als geen ander kan Bas Haring de zin en onzin over AI van elkaar scheiden. Hij pleit voor een nuchtere omgang met de technologie: “Laten we kunstmatige intelligentie begrijpen, voordat we er een oordeel over vellen.” Wat Haring betreft, hoeven we ons nog geen zorgen te maken over robots die op hol slaan.

Bezoekers kunnen rekenen op een stimulerende lezing, die genoeg stof tot nadenken zal opleveren. Haring zal zijn publiek in de Stefanuskerk uitgebreid de kans geven om hun vragen over AI aan hem voor te leggen.

De Voorjaarslezing wordt georganiseerd door de Bind bibliotheken van Biblionet Drenthe, het platform voor ontmoeting en debat. Met deze bijeenkomst willen de Bind bibliotheken een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie rondom dit belangrijke onderwerp.

Bibliotheekleden kunnen het evenement met korting bijwonen. Kaarten zijn alleen te koop via www.bindbibliotheken.nl/basharing

Datum: donderdag 4 april 2024
Begintijd: 20:00 (inloop vanaf 19:30)
Locatie: Stefanuskerk, Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Toegang: €10,- (€7,50 voor bibliotheekleden)

Foto: Henk Wildschut

 

Datum

04 apr 2024
Expired!

Tijd

zaal open om 19.30 uur
20:00

Kosten

€10,00

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence