Concert Harold Kooij Kwartet

Het nieuwe Harold Kooij Kwartet zal zondagmiddag een concert geven in de Stefanuskerk van Beilen. Violist Adriaan Stoet & pianist Harold Kooij vormen samen met sopraan Clara de Vries en violiste Diewertje Wanders het ensemble.

Het programma biedt een breed scala aan bekende klassieke topstukken van verschillende componisten zoals Mozart, Mendelssohn, Vivaldi, Léhar, Bizet, Tartini, en ook moderne werken van o.a. Piazzolla, Sjostakovitsch, Gershwin en John Williams. Verder zullen er eigen composities ten gehore worden gebracht, evenals cross-overs tussen klassieke- en hedendaagse muziek, wat ervoor zorgt dat deze uitvoering in dit matinee zeer afwisselend åis, mede door de verschillende gekozen combinaties van deze musici.

Kaarten à € 17,50 inclusief pauzedrankje aan de zaal verkrijgbaar. Reserveren kan ook per mail via harold@haroldkooij.nl

Aanvang concert : 15:00 uur. De kerk is open vanaf 14:30 uur.

Informatie kwartet

Violist Adriaan Stoet studeerde cum laude af aan het conservatorium Zwolle, waarna hij op vele concertpodia van Nederland heeft opgetreden in verschillende ensembles, en aan diverse opnamen en albums heeft meegewerkt. Hij is docent aan het Artez conservatorium; aan de Zwolse vioolacademie en eigenaar van de Zwolse vioolschool. Samen met Harold Kooij nam hij het album “Vivaldi still got the blues” op.

Sopraan Clara de Vries studeerde bij Aafje Heynis na de afronding van de conservatoriumopleiding en studeerde verder door aan het Mozarteum in Salzburg en in Amsterdam aan het Internationaal Opera Centrum. Tegenwoordig verleent zij vaak medewerking aan concerten, geeft zij zanglessen en zang-workshops, en doet koorcoaching.

Het vioolspel van Diewertje Wanders kan worden omschreven als warm en van fijnbesnaard tot krachtig. Ze heeft meegewerkt aan concerten in orkesten, strijkkwartetten en in wisselend samengestelde ensembles. Ook heeft ze meewerkt aan verschillende geluidsopnames, waaronder voor/met David Garett, Itzak Perlman, Andrea Bocelli, Martin Garrix en David Guetta en maakte ze deel uit van de closing ceremony voorafgaand aan de EK finale in 2016 in Parijs.

Harold Kooij is pianist en dirigent. Als gedreven artistiek leider is hij verbonden aan uiteenlopende muzikale producties en koren in de wijde regio. Als pianist is hij niet in een hokje te plaatsen vanwege zijn grote improvisatievermogen. Hij werkt vaak samen met verschillende solisten, koren, symfonie orkest, en ensembles in kerk en theater.

Dit dynamische ensemble brengt het concertprogramma met een lage drempel voor breed publiek, waarbij spreekstalmeester Adriaan Stoet het geheel smakelijk presenteert.

Datum

19 mrt 2023
Expired!

Tijd

Kerk open vanaf 14.30 uur
15:00

Kosten

€17,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence