Landscapes, monarchs & witches door Jong Vocaal Groningen

Kaarten reserveren

Koor: Jong Vocaal Groningen 
Dirigent: Merlijn Wackers
Piano: Tomas Kloosterman

Net als alle culturele gezelschappen, heeft Jong Vocaal Groningen een bijzondere tijd achter de rug. In het programma Landscapes, monarchs & witches, kijkt het koor met u terug en vooruit.

De eerste helft van het programma stamt uit de tijd van de lockdowns, toen de koorleden alleen via internet samen konden zingen. Omdat de dagelijkse leefwereld steeds kleiner werd, koos het koor repertoire waarin landschappen uit alle windstreken, van Noorse hoogvlaktes tot Argentijnse pampa, beeldend zijn verklankt. Zeeën, rivieren, bergen en vlaktes trokken zo alsnog aan de zangers voorbij. Een greep uit deze muzikale verbeeldingsreis zal het koor met u delen, met muziek van voornamelijk hedendaagse componisten als Ola Gjeilo, Jaakko Mäntyjärvi en Eric Whitacre.

In de tweede helft van het programma kijkt het koor vooruit naar hun operavoorstelling van aankomende zomer. U hoort alvast enkele van de mooiste koren en aria’s uit de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell. Zo wordt in vogelvlucht het verhaal verteld van koningin Dido van Carthago, die worstelt met haar onmogelijke liefde voor prins Aeneas, en van de heksen die haar het leven zuur maken. De solo’s worden gezongen door solisten uit het koor.

Jong Vocaal Groningen

Jong Vocaal Groningen werd in 1996 opgericht door Nanny ter Wiel, en staat sinds 2016 onder leiding van Merlijn Wackers. ​
Het koor brengt graag programma’s met een breed repertoire en heeft regelmatig samengewerkt met orkesten zoals slagwerkensemble Constantijn Huygens het Drents Symfonie Orkest en recentelijker het Apollo Ensemble en het Kamerorkest van het Noorden.
Jong Vocaal Groningen neemt regelmatig deel aan nationale en internationale concoursen. Het won meermaals de eerste prijs tijdens het koorfestival op Schiermonnikoog en behaalde in 2018 het predicaat ‘NKF topkoor’ op het Nederlands Koorfestival.

Meer informatie op www.jongvocaalgroningen.nl

Praktische informatie

Wij doen er alles aan om te zorgen dat onze gasten zich veilig en prettig voelen bij een bezoek in de Stefanuskerk. Bezoekers zijn verplicht om bij de ingang een coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel) te laten zien.

Bestel uw kaarten via kc@stefanuskerkbeilen.nl

De entreeprijs: €15,00 (t/m 12 jr €5,00) het liefst met pin bij de entree betalen.

 

Datum

20 feb 2022
Expired!

Tijd

15:00

Kosten

€15,00

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence