Het leven van Etty Hillesum tijdens WOII

In de Stefanuskerk in Beilen wordt vrijdag 26 april het verhaal verteld van Etty Hillesum en haar leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Etty Hillesum was een vrouw met een enorm sterk karakter. Zij bleek een echte levenskunstenares te zijn die haar bewogen leven tijdens de oorlog heeft opgetekend in haar dagboek ‘Het verstoorde leven’. Uit het dagboek blijkt dat ze er rekening mee hield dat ze de oorlog niet zou overleven. Zij koos ervoor om iedereen, ondanks monsterlijke daden, te blijven zien als mens. Ze verbleef lang in Westerbork, maar ontkwam toch niet aan deportatie. Etty Hillesum stierf op 29-jarige leeftijd in Auschwitz.

Soliste Abke Bruins en Vocalgroep Choral onder leiding van Henk Ruiter vertellen haar verhaal op muzikale wijze. Een prachtig, indringend geheel.

Deze voorstelling wordt de inwoners van Midden-Drenthe aangeboden in het kader van het 10-jarig jubileum van Helene Westerik als voorganger van de vrijzinnige geloofsgemeenschap Midden-Drenthe. Voor haar is de alertheid op uitsluiting en het zoeken naar verbinding met ieder mens een rode draad in haar leven en werk. Om die reden heeft ze het bestuur gevraagd om haar jubileum met ‘iedereen’ te vieren.

Op vrijdag 26 april in de Stefanuskerk, om 19.30 uur.
Gratis toegang.
Een vrije gift voor War Child en het Etty Hillesum Centrum in Deventer wordt op prijs gesteld.

Mede mogelijk gemaakt door een cultuursubsidie van de gemeente Midden-Drenthe.

Kom op tijd, want vol=vol.

Organisatie en nadere informatie:
Helene Westerik – 06-43167139.

Datum

26 apr 2024
Expired!

Tijd

19:30

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence