Het Gebint Kwintet “Baisez moi – Kus me”

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet composities van Josquin des Prez en Spoken Word als hedendaagse reacties daarop. Dit eerbetoon aan de componist komt 501 jaar na zijn overlijden.

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van eenstemmige gregoriaanse gezangen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze liederen tot bouwwerken met verschillende zanglijnen waarbij elke stem even belangrijk is. Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met spoken word. De spoken wordteksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen. Ze worden door Sarah ten gehore gebracht.

De voorstelling duurt ruim een uur.

Het Gebint Kwintet bestaat uit:
Corin Tholen (sopraan)
Hiltje Kamminga (alt)
Karel Eggen (tenor)
Peter Naaktgeboren (tenor)
Peter Roelofsz (bas)

Spoken Word Artist: Sarah Pelupessy
Regie: Minou Otten
Teksten: Peter Veen, Sarah Pelupessy en Remco Campert

Kaarten bestellen

Deze voorstelling is tot stand gekomen dankzij Stichting Podia Midden-Drenthe en financieel mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het Wildervank fonds.

Datum

09 apr 2022
Expired!

Tijd

20:00

Kosten

€12,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence