Film: White Material

Kaarten bestellen

U bent welkom vanaf 19.45 uur.

White Material

De in Afrika opgegroeide Claire Denis keert met deze film terug naar het continent waar ook haar debuut Chocolat (1988) zich afspeelde. Deze keer draait het om een Franse plantage-eigenares (Isabelle Huppert) in een land dat steeds verder uiteenvalt door een gewelddadige burgeroorlog. De koppige Maria negeert waarschuwingen over een naderend rebellenleger met kindsoldaten en wil koste wat kost de koffieplantage draaiend houden, ook al zijn de arbeiders op de plantage al gevlucht. Het is het verhaal van een vrouw die vindt dat zij daar op haar plek is, terwijl veel Afrikanen haar zien als een buitenstaander, een ongewenst overblijfsel van het Europese kolonialisme.

De in Afrika geboren Denis (35 rhums) weeft allerlei gebeurtenissen tot een groots drama. Goed spel, natuurlijk van Huppert, maar ook van De Bankolé als rebellenleider Le Boxeur, en zelfs van Lambert als de ex-echtgenoot die de plantage probeert te verkopen. De beelden van kindsoldaten gaan door merg en been.

Frankrijk, Drama, 2009, 106 minuten

De coronameetregelen van de overheid zijn van kracht, dus u heeft een coronacheck QR-code nodig om de film bij te wonen.

Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

Praktische informatie
Wij doen er alles aan om te zorgen dat onze gasten zich veilig en prettig voelen bij een bezoek in de Stefanuskerk. Met ingang van 25 september mogen wij weer de volledige zaalcapaciteit benutten. Wel zijn bezoekers verplicht om bij de ingang een coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel) te laten zien. Er hoeft dan in de kerk geen afstand gehouden te worden en mondkapje is niet verplicht.

Datum

15 nov 2021
Expired!

Tijd

19.45 uur zaal open
20:00

Kosten

€8,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence