Geannuleerd – Filmavond Capharnaüm

Helaas gaat deze filmavond niet door.

U bent welkom vanaf 19.30 uur. De coronamaatregelen van de overheid zijn van kracht, dus u heeft en corona check QR-code nodig om de film bij te wonen.

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet.” De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (CARAMEL) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

CAPHARNAÜM is genomineerd voor een Golden Globe Beste Buitenlandse Film en daarnaast winnaar van de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes, waar de film in première ging. Sindsdien is de film door het publiek omarmd en won vele prijzen publieksprijzen op internationale festivals waaronder Publieksfavoriet op het IFFR. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

Kaarten bestellen

Libanon, VS, Drama, 2018, 126 minuten

Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

Datum

20 dec 2021
Expired!

Tijd

19.45 uur zaal open
20:00 - 22:00

Kosten

€8,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence