Expositie glas- en papierkunst

In de periode van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 10 september exposeren 2 kunstenaars, Linda van Huffelen en Wilhelmina Zoutewelle hun werk in de Stefanuskerk.

De expositie met glas- en papierkunst is in deze periode van vrijdag tot met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Het laatste weekend (Open Monumentendagen, 9 en 10 september) is de kerk op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur open.

De kunstenaars

LINDA VAN HUFFELEN – Van verbeelding naar verwondering
Linda van Huffelen (1965, Norg) is zolang zij zich kan herinneren geraakt door glas. Zij verwondert u met haar objecten graag op dezelfde manier.
De werken, die zij maakt, gaan steeds vaker buiten de gebaande paden. In het begin had haar werk elementen van reliëf en experimenteerde zij driedimensionale werken in de door haar ontwikkelde techniek Stapelingen. Nu heeft ze daarin haar weg gevonden met een techniek, die Linda wereldwijd als één van zeer weinigen in eigen atelier beheerst. De objecten worden gevormd door perslucht in een stapel glasplaten te blazen bij een temperatuur tussen de 800 0 C en 900 0 C. Hiermee ontstaan bijzondere vloeiende en organische vormen. www.glasuniek.nl

WILHELMINA ZOUTEWELLE – Musical Patterns
Wilhelmina Zoutewelle (Wassenaar, 1958)  is gefascineerd door de relatie tussen muziek en beeld. Daarbij hebben vooral de barok en de minimalistische muziek haar aandacht. Vanuit  het zoeken naar manieren om de voelbare ruimtelijkheid in deze muziek vorm te geven, zijn Transcripties in Beeld ontstaan, waaronder een serie reliëfs die zij ‘Musical Patterns’ noemt.

Op deze expositie laat zij een paar van deze reliëfs (vrij naar Philip Glass en J.S.Bach) en muziekschilderijen zien, waarin de schoonheid van de te verklanken kunst is vermaakt tot verbeelde kunst en krijgt muziek-papier een nieuwe betekenis.
Voor de muziekschilderijen en papierreliëfs  gebruikt zij vaak oude boeken en bladmuziek als materiaal, die zij met dezelfde toewijding en aandacht waarmee ze gemaakt zijn, verscheurt. Daarmee wordt het oude papier opnieuw geordend en getransformeerd naar een nieuwe vorm.
Naast de muziek-reliëfs en papier-objecten, bestaat haar werk nog uit het maken van reliëf-tekeningen. Hierbij laat ze zich inspireren door de grillige vormen die spontaan ontstaan bij het drogen van op elkaar verlijmde vellen papier.

www.wilhelminazoutewelle.nl

Openingstijden

Week 34: vrijdag t/m zondag, 25 t/m 27 augustus (13 – 17 uur)
Week 35: vrijdag t/m zondag, 1 t/m 3 september (13 – 17 uur)
Week 36: zaterdag 9 september (10 – 16 uur) t/m zondag 10 september (13 – 16 uur)

 

Gesponsord door:

Datum

25 aug 2023 - 10 sep 2023
Expired!

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen

Next Occurrence