Concert Les Amoureux

Het programma van Ensemble “Les Amoureux”
Het ensemble speelt trio werken en bewerkingen voor mezzosopraan, viool en piano met als thema: “Liefde”
R. Schuman: Widmung, Piano solo
J . Brahms: Mainacht op. 43, Zang en piano
A. Diepenbrock: Berceuse,  Zang, viool en piano
C. Saint-Saëns: Violons dans le soir, Zang, viool en piano
J.S. Bach: Erbarme dich, mein Gott (Matthäuspassion), Zang, viool en piano
F. Schubert: An die Musik, Zang en piano
Stukken voor viool violen en piano,Viool en piano
G. Rossini: Facut Portem, Zang, viool en piano
R. Strauss: Morgen, Zang, viool en piano
G. Caccini: ave Maria, Zang, viool en piano

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar studeerde klassiek zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Haar hoofdvaklessen volgde ze bij Hanneke de Wit in Groningen en bij Gerda van Zelm in Den Haag. In 2011 studeerde zij af waarbij zij o.a. de Folk Songs van Berio en werk van J.S.Bach, Händel, Rachmaninov, Schumann en Tsjaikovski ten gehore bracht. Voor haar conservatoriumopleiding heeft zij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische technieken gestudeerd en is nu parttime aan het werk als röntgenlaborante in het UMCG. Eerder had zij les van Elisabeth Wieling en Jan van Zelm. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Johannette Zomer, Marion van de Akker en Luca Meeuwsen. In 2010 heeft Hanneke een masterclass gevolgd bij Jard van Nes op Schiermonnikoog. Hanneke zong in een productie van het Prins Claus Conservatorium de rol van Dido in Purcells opera Dido and Aeneas. Ook had zij de rol van Mère Marie in de Dialoque des Carmélites van Poulenc. Samen met sopraan Zana Naidionova en een ensemble van het conservatorium voerde zij o.l.v. Louis Buskens het Stabat Mater van Pergolesi uit. Voor deze uitvoering kreeg zij uitstekende recensies ondermeer in de Leeuwarder Courant die haar een “groot aanstormend talent” noemde. De afgelopen jaren trad Hanneke op als solist in o.a. het Gloria en Magnificat van Vivaldi, De Messe BWV 235 van J.S.Bach, het Requiem van Michaël.Haydn en het Stabat Mater van Traetta. In maart 2012 hernam zij de rol van Dido in Dido and Aeneas, ditmaal in samenwerking met Kwajr o.l.v. Merljn Wackers. Ook was Hanneke te horen in de Krönungsmesse van Mozart met Toonkunstkoor Bekker o.l.v. Geert-Jan van Beijeren. Dit werk voerden zij in Groningen en Hamburg uit. Voorts zingt Hanneke regelmatig met projecten van Capella Frisiae en de Noordelijke Bach Academie van Hoite Pruiksma mee. Momenteel wordt Hanneke gecoacht door Marion van den Akker en Hanneke de Wit.

Romana Porumb is geboren in Roemenië in een half Hongaarse en half Roemeense kunstenaarsfamilie; haar moeder is violiste en haar vader schilder. Als zesjarige begint ze met vioolles aan de “Ion Vidu“ Nationale Hogeschool voor Kunst en Muziek in Timisoara, Roemenië, onder de leiding van haar moeder en studeert op het Staatsuniversiteit voor Muziek, “West University“ in Timisoara, Roemenië. Romana Porumb is ook afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Florian Donderer, Veselina Manikova en Kati Sebestyen. Verder volgde ze masterclasses bij Bogdan Zvoristeanu, Paul Florin, Jaring Walta, Maurizio Fuks, Thomas Klug, Ronald Hoogeveen, Joris van Rijn en Roland Daugareil. Ze was concertmeester en solist bij het Groninger Studentenorkest Mira en speelt bij het Noord Nederlands Orkest, Ardesko, Noordpool Orkest en Sebes Ensemble. Sinds 2007 is Romana als viool docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium, in Groningen en als Coördinator Jong Talent Klas Klassieke Muziek. Romana speelt op verschillende violen gebouwd en in bruikleengegeven door vioolbouwer Hendrik Woldring te Groningen. Meer info: www.romanaporumb.com en www.musicviolinart.com

Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Hij behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Hij speelt regelmatig in kamermuziekbezettingen, als solist en begeleidt zangers en koren. Tomas heeft masterclasses piano gehad van o.a. Jan Wijn, Rian de Waal, Nata Tsvereli, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. Hij begeleidde ook vele masterclasses met violisten en zangers van o.a. Miranda van Kralingen, Marion van den Akker, Roland Daugareil, Moshe Hammer en Philippe Graffin. Daarnaast deed hij verschillende malen mee aan het Peter de Grote Festival. Naast de muziek werkt Tomas als Postdoc moleculaire genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zondag 26 jan. 2020, 15.00 uur
Locatie: Rooms Katholieke Kerk ‘Sint Willibrord’, Hekstraat 40, Beilen
Entree: € 12,50 Kinderen € 5,00
Na afloop kunt u onder het genot van een glaasje wijn of fris nog even napraten.
Een consumptie kost € 1,50

Datum

26 jan 2020
Expired!

Tijd

15:00

Kosten

€12,50

Locatie

R.K. Sint Willibrord
Hekstraat 40, 9411 NE Beilen

Next Occurrence