Concert Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Kaarten bestellen

 

Dit orkest uit Zwolle laat je genieten van een prachtig repertoire strijkers. Maar liefst 90 jongeren tussen 14 en 24 vormen het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel.

Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle bestaat in 2022 20 jaar!

De huidige dirigent Albert Dam plaatsje in 2002 een oproep in de lokale krant. De animo was toen meteen al groot en is dat nog steeds. Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel bestaat momenteel uit ongeveer 90 leden van 14-21 jaar die met veel plezier wekelijks repeteren. Daarnaast is destijds ook de Jonge Vuurvogel (8-14 jaar) en OpStreek voor beginnende strijkers opgericht. Zo biedt Stichting de Vuurvogel al bijna twee decennia een doorlopende leerlijn voor jonge muzikanten.

Naast de wekelijke repetities heeft het orkest een goed gevulde concertagenda

In de loop van de jaren heeft dat enkele mooie hoogtepunten opgeleverd. Zo zijn der cross-overs met de Meander Bigband, nieuwjaarsconcerten voor de gemeente Zwolle, openingsconcerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel, het concert voor het koningspaar op ‘200 jaar koninkrijk’, duoconcerten met het Orkest van het Oosten en het Koningsdagconcert in 2016 in Zwolle. In 2015 ontving het orkest van de Provincie de “Talentprijs Overijssel”. Ook waren er tournees naar Duitsland (2005), Italië (2008), Frankrijk (2011), Spanje (2014), Tsjechie (2017). In de zomer van 2022 viert het orkest gaat jubileum met een tournee in het noorden van Italië.

Mooie samenwerkingen

Jaarlijks verzorgt het orkest een programma met het Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College, bestaande uit leerlingen met het examenvak Muziek op deze school. Ook in de begeleiding van koren en solisten heeft het orkest inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Het jeugdorkest heeft samengewerkt met Emmy Verhey, Carla Leurs, Adriaan Stoet, Izhar Elias, Miss Montreal, Bertolf, Typhoon, Jan Akkerman, Erwin Nyhoff, Lenny Kuhr, William Spaaij, Noortje Herlaar, Janne Schra, Cindy Oudshoorn…en vele anderen!

Komt u ook?

Bestel uw kaarten via het ticketkantoor

Kaarten bestellen

Datum

06 nov 2021
Expired!

Tijd

19.45 uur zaal open
20:15 - 21:30

Kosten

€9,50

Locatie

Stefanuskerk Beilen
Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Bestel kaarten

Next Occurrence