Concert Colori Ensemble

Componisten als Edvard Grieg, Manuel de Falla en Maurice Ravel schreven tijdloze muziek: de Holberg Suite, de Rituele Vuurdans en Ma Mère l’Oye zijn tot op de dag van vandaag met grote regelmaat te horen op de concertpodia.
Het Colori Ensemble maakte van deze werken een arrangement, resulterend in een kamermuziekversie die zich laat vergelijken met een mooie zwart-wit foto die op bepaalde plaatsen ingekleurd is, waardoor details nog beter uit de verf komen. Alle beschikbare instrumenten komen aan bod, zoals de fluit, piccolo, altfluit, hobo, althobo, marimba en piano. Hierin een speciale plaats voor de althobo, het instrument dat zich bij uitstek leent voor het vertolken van melancholieke melodieën.

Naast genoemde evergreens van de klassieke muziek hoort u werken in kleinere bezetting die speciaal voor de ensembleleden zijn geschreven en die ook te vinden zijn op de nieuwe cd van het ensemble. Deze cd, met vergelijkbare mix van klassiek en nieuw repertoire, zal op zondagmiddag 27 oktober a.s. in Leeuwarden worden gepresenteerd.

Na afloop van het concert op 13 oktober in de Sint Willibrord kerk is er gelegenheid om met de musici van gedachten te wisselen.

Colori Ensemble
Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Frans Douwe Slot (piano)
studeerden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Schubert Concours.
Vanwege de speciale samenstelling maakt het ensemble arrangementen van bestaande composities en verstrekt het compositieopdrachten.
Het ensemble ontleent haar naam aan de vijfdelige compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Hiermee was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, zoals Peter Visser, Sipke Hoekstra en Dirk Dekker.

In het voorjaar van 2019 presenteert het ensemble haar tweede cd voor het label Aliud Records, met dank aan het Frysk Muzyk Argyf. Op deze cd staan composities van Sergej Rachmaninov, Maurice Ravel en Manuel de Falla naast werken van hedendaagse componisten.
Het Colori Ensemble was de afgelopen jaren te beluisteren in Radio 4 programma’s als Spiegelzaal, Opium op 4 en Muziekwijzer en verzorgde o.a. concerten in de Nieuwe Kerk in Den Haag, de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en Schouwburg De Lawei in Drachten.

Zie ook www.coloriensemble.com

Zondag 13 okt. 2019, 15.00 uur
Locatie: Rooms Katholieke Kerk ‘Sint Willibrord’, Hekstraat 40, Beilen
Entree: € 15,00  Kinderen € 5,00
Na afloop kunt u onder het genot van een glaasje wijn of fris nog even napraten.
Een consumptie kost € 1,50

Datum

13 okt 2019

Tijd

15:00

Kosten

€ 15,00

Locatie

R.K. Sint Willibrord
Hekstraat 40, 9411 NE Beilen