Concert Colori Ensemble

Programmatoelichting
Grote componisten als Edvard Grieg, Sergej Rachmaninov en Maurice Ravel schreven tijdloze muziek:
de Holberg Suite, de Symfonische Dansen en Ma Mère l’Oye
zijn tot op de dag van vandaag met grote regelmaat te horen op de concertpodia.
Het Colori Ensemble maakte van deze werken een arrangement,
resulterend in een kamermuziekversie die zich laat vergelijken met een mooie zwart-wit foto die op bepaalde plaatsen ingekleurd is, waardoor details nog beter uit de verf komen.
Alle beschikbare instrumenten komen aan bod, zoals de fluit, piccolo, altfluit, hobo, althobo, marimba, vibrafoon en piano. Hierin een speciale plaats voor de althobo, het instrument dat zich bij uitstek leent
voor het vertolken van melancholieke melodieën, zoals de beroemde altsaxofoonsolo uit de Symfonische Dansen.
Naast genoemde evergreens van de klassieke muziek hoort u solistische bijdragen van Arjan Jongsma:
hij heeft zich als marimbaspeler de afgelopen jaren toegelegd op het spelen van klavierrepertoire
zoals de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om met de musici van gedachten te wisselen.

Colori Ensemble
Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Frans Douwe Slot (piano) studeerden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht.
Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Schubert Concours.
Vanwege de speciale samenstelling maakt het ensemble arrangementen van bestaande composities en verstrekt het compositieopdrachten.
Het ensemble ontleent haar naam aan de vijfdelige compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Hiermee was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, zoals Peter Visser, Sipke Hoekstra en Dirk Dekker. In het voorjaar van 2019 presenteert het ensemble haar tweede cd voor het label Aliud Records, met dank aan het Frysk Muzyk Argyf. Op deze cd staan composities van Sergej Rachmaninov, Maurice Ravel en Manuel de Falla naast werken van hedendaagse componisten. Het Colori Ensemble was de afgelopen jaren te beluisteren in Radio 4 programma’s als Spiegelzaal, Opium op 4 en Muziekwijzer en verzorgde o.a. concerten in de Nieuwe Kerk in Den Haag, de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en Schouwburg De Lawei in Drachten.
Zie ook www.coloriensemble.com

Datum

06 okt 2019

Tijd

15:00

Kosten

€ 15,00

Locatie

R.K. Sint Willibrord
Hekstraat 40, 9411 NE Beilen